Välkommen till Skärholmens Vårsalong

Aktuellt - 15 mar 2024

Den 20 mars är det äntligen dags att öppna dörrarna till Skärholmens Vårsalong 2024 🌸 Årets tema är ”Våra identiteter, vår styrka”.

För fjärde året i rad arrangerar FOLK i Skärholmen, tillsammans med initiativtagaren Raul Leon Alvarez, Skärholmens Vårsalong. Det är en årlig utställning där lokalt förankrade konstnärer med olika erfarenhetsnivåer och bakgrunder möts för att dela med sig av sina verk. I vårsalongen får både etablerade konstnärer och de som utforskar sitt konstskapande möjligheten att visa upp sin kreativitet.

”Våra identiteter, vår styrka” är temat för Skärholmens Vårsalong 2024. Av 58 ansökningar, har 42 konstnärer med 48 bidrag valts ut av vår jury att ställa ut sina verk. Samtliga konstnärer är mellan 20–89 år och har anknytning till Skärholmens stadsdel. Verken presenterar en mångfald av uttryck och material, så som tvådimensionella tekniker som målning, akvarell, teckning, collage, fotografi och grafiska tekniker, men även tredimensionella tekniker som keramik, installation och skulptur. Även videor presenteras i utställningen, liksom performance.

Välkommen att ta del av konstnärernas tolkningar av detta spännande tema!

Vernissage: 20 mars kl. 18–20
Utställningsperiod: 20 mars – 5 maj
Öppettider: onsdag–söndag, kl. 12–16
Adress: Ateljé SKHLM i Skärholmen centrum, Bredholmsgatan 4 (Bredvid Kjell & company).

_____________________________

Utställningsprogrammet stöds av Kulturrådet och genomförs av FOLK i Skärholmen i samarbete med SKHLM.