Simone Moreno till onsdagsklubben på Café Le Croissant

Event 14 mar 2018

Superstjärnan och sambadrottningen SIMONE MORENO är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men har även varit med i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”. Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia, som fyllde 70 år.

Simone turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos på klubbar, konserthus och festivaler med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser. Hon har hyllats för de två skivor hon släppt sedan flytten till Sverige för 15 år sedan: ”Samba Makossa” och ”Planetas”, som bl a fick 5/5 i Sveriges största dagstidning DN, och även det prestigefyllda Manifestpriset.

I bandet har vi en utav Sveriges största gitarrister Homero Alvarez, multitalangen med den gudomliga rösten Anders von Hofsten på piano och sång och sist men inte minst en utav Sveriges bästa slagverkare Per Ekdahl.

Onsdagsklubben är en del av projektet KULTUR I CENTRUM som drivs av föreningen FOLK. Samarbetspartners är Café Le Croissant, Skärholmens Bibliotek, Skärholmens Stadsdelsförvaltning samt Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Hela projektet finansieras med stöd av Stockholms stads kulturförvaltning samt kulturrådets nationella satsning ”Kreativa Platser”.

Eventet ät gratis och öppet för allmänheten, välkomna!