Musik – Shapes of Sounds

Event 25 okt 2017

Ett möte mellan två konstnärer som huvudsakligen är verksamma i motsatta konstformer. Alexandra Nilsson som är kompositör och musiker, och Jenny Soep som är specialiserad på att illustrera livemusikframträdanden i realtid. Du får uppleva en komposition av elektronik och akustiska instrument i kombination med projicerad digital ritning. I en samtidig dialog utför Alexandra och Jenny en helt unik upplevelse inspireras av deras erfarenhet, plats och personer som deltar.

Alexandra Nilsson är en kompositör och musiker från Stockholm. Hon använder sig huvudsakligen av trumpeter, och live elektronik. Hennes arbete sträcker sig mellan ljudkonst, elektronik och fri improvisation. Med en bakgrund inom jazz och folklore, blir rytm och improvisation viktiga element i hennes arbete och uppträdande. Hon har komponerat musik för teater och film, samt jazzband och kammarensemble och samarbetar ofta med visuella konstnärer.

Jenny Soep är en ritningsbaserad konstnär och ”på plats” illustratör. Hon fångar essensen av levande original / alternativ / experimentell musik och konsthändelser. Med hjälp av papper och / eller olika ritningsmaterial / tekniker spelar hon i korsningen mellan artist och publik, illustrativ och abstrakt, och musikinfluerad bildframställning. Jenny har tecknat för Polarmusikpriset, SKAP, Sound of Stockholm, Södra Teatern, Fst, Fritzs Corner och Mother Events. Hon har även ritat Patti Smith, Björk, Sigur Ros, Robyn, Yo-Yo Ma, R. Stevie Moore och First Aid Kit.

Välkommen in till Café le Croissant kl. 18.00 för en annorlunda konstupplevelse i form av en kombination mellan musik och bild.