Smakfestival 25 november

Aktuellt - 01 Nov 2017

Välkommen! Smakfestival, 25 nov kl. 12-16

Till dig som älskar mat

Välkommen på SMAKFESTIVAL den 25 november kl. 12-16!

Vi inviger vår nya centrumgång med fantastiska smakupplevelser.

Under en hel eftermiddag får du träffa fem kända matprofiler som bjuder på recept, smakprover och massor av kunskap.

Lär dig att laga deras favoriträtter, och ta chansen att även ställa andra frågor kring matlagning och råvaror.

Du kommer också att få prova spännande rätter och nyheter från några av våra lokala aktörer här i Skärholmen Centrum.

Det blir en dag fylld av smaker, dofter, kunskap och inspiration.

Kom småhungrig!

Skärholmen har smak. Smakfulla rabatter.

SMAKFULLA RABATTER.

Tor-sön 23-26 november delas höstens kuponghäfte ut i Skärholmen Centrum. Med vårt kuponghäfte kan du ta del av exempelvis 20% på hela notan hos Simit Saray eller 2 burritos eller bowls till priset av 1 hos Zócalo. Smaklig spis!

Om du inte får tag på häftet på plats kommer du från och med den 23 november att kunna ladda ner häftet här.

Johan Backeus
Foto: Joel Wåreus

Johan Backeus
Årets Kock 2017

Johan är Sundsvallssonen som gjort karriär på några av Stockholms mest välrenommerade restauranger, bland annat Gondolen, restaurang Lux och restaurang BAR. Han har belönats i tävlingen Årets kock flera gånger och i år tog han hem guldet. Som liten hängde Johan mycket med sin mamma och farmor i köket, och efter en första praktik som diskare fastnade han för restaurangmiljön. Och på den vägen är det.

”På tallriken ska man kunna se och känna vad det är man äter. Morot ska smaka morot.”

”Jag kommer bjuda på blomkålsskum med cirkulerat ägg och tryffelvinägrett”

Frida Leijon
Foto: Årets konditor

Frida Leijon
Årets konditor 2016

Förra året skrev Frida in sig i bakverkshistorien med sitt kreativa vinnarbidrag i Årets konditor-tävlingen – våningstårtan ”Shuffle”. Den har bottnar av pistagejaconde och pistagecrisp, toppade med smultronbavaroais och smultron- och yoghurtpannacotta. Och ovanpå allt: hörlurar av socker. Frida är bland annat omtalad för att vara extremt duktig på att ”dra socker” som det kallas och skapa fantastiska sockerprydnader.

”Av alla bakverk är jag mest svag för nybakade kanelbullar. Inte mycket som slår det.”

”Jag ska bjuda på blåbärskaka med vispad vaniljtryffel och limesocker.”

Jimmi Eriksson
Foto: Martina Wärenfeldt

Jimmi Eriksson
Årets kock 2016

I fjol tog han hem titeln ”Årets Kock” – en dröm som han närt i många år. Sedan barnsben har Jimmi varit mycket aktiv inom lagsporter, och laganda är något han brinner för även i köket. Tillsammans med andra kreativa kollegor som alla jobbar mot samma mål – att skapa det bästa för gästen. Jimmi, som är medlem i svenska kocklandslaget sedan 2017, säger själv att hans passion för mat bara blir starkare för varje dag som går.

”Matlagning för mig handlar framför allt om respekt för fantastiska råvaror men också om den härliga gemenskapen kring mat och dryck.”

”På Smakfestivalen tänker jag fresta med en svarvad kålrabbi med syltad ingefära och rostad kycklingbuljong.”

Cajsa Johansson
Foto: Mikael Eriksson

Cajsa Johansson
Cajsa’s kök

Möt stjärnkrögaren som inte bara är kock och entreprenör, utan även jurymedlem i Årets Kock fem år i följd. Cajsa har arbetat i branschen i 30 år och sedan 22 år tillbaka driver hon det Uppsalabaserade cateringföretaget Cajsa’s kök. Cajsa inspireras gärna av matinfluenser och smaker från andra världsdelar, samtidigt som hon hon sätter stor vikt vid att jobba lokalt med lokala producenter.

”Vi som jobbar med mat får ofta positiv feedback tillbaka från våra gäster och det är den energin som gör att man själv får väldigt mycket arbetsglädje.”

”Jag tänker bjuda på rostad butternutsquash med chèvre och granatäpple samt dressing på honung från din lokala biodlare”

Filip Poon

Filip Poon
Sveriges mästerkock-deltagare

Han var tittarfavoriten i Sveriges mästerkock som endast nitton år gammal knockade juryn med sina insatser. Filip vann inte tävlingen, men i sändning blev han erbjuden jobb av Markus Aujalay, som undrade hur snabbt kan kunde börja. Filip har inte läst vid någon restaurangskola utan har istället lärt sig grunderna av några av de allra mest kända kockarna i världen – via nätet.

”För att lyckas i köket är det viktigt att känna till vad som händer med molekylerna, hur smakerna påverkas när man hettar upp, kokar och blandar. Det är matlagning för mig.”

”Av mig kommer du att få en krämig hösttartlett med rejäl smak av svamp”