Pop up konst

Aktuellt - 16 mar 2018

Pop up konst är en kreativ tillfällig plats där lokala konstnärer kan visa sina alster i SKHLM. 

Konstnären och arkitekten Patricia Aramburu inviger med installationen VIRVELSTORM som visar 200 fotografier av teckningar. Bilderna hänger på stålvajrar och är grunden för pop up platsen. Nästa konstnär kan ändra om konstruktionen för att lätt kunna hänga sina verk. Du hittar Patricias konst mittemot Panduro.

Patricia Aramburu arbetar med mural, installationer och arkitektur. Du kan läsa mer och se hennes alster på Instagram: constructionbydestruction

Månadens konstnär: Anita Wernström är bildkonstnär och visar ’Att passa in’. Ett urval av bilder från hennes konstnärliga forskning om det gyllene snittet och den politiska kroppen. Den geometriska linjalen ‘Franska kurvor’ är en utgångspunkt i hennes arbetet och blir ett verktyg för henne för att undersöka och dekonstruera bilder från modemagasin som Vougue.
Du hittar Anitas konst i Tidskriftsrummet på Skärholmens bibliotek.

POP UP- KONST är en del av projektet KULTUR I CENTRUM som drivs av föreningen FOLK i Skärholmen. Samarbetspartners är SKHLM, Café Le Croissant, Skärholmens Bibliotek, Skärholmens Stadsdelsförvaltning samt Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Hela projektet finansieras med stöd av Stockholms stads kulturförvaltning samt kulturrådets nationella satsning ”Kreativa Platser”.