Missa inte utställningen ”Viskningar från förr” av Paula Urbano i Atelje SKHLM 20 november – 18 december

Aktuellt - 12 nov 2021

I årets sista utställning i FOLK i Skärholmens konstutställningsrum Ateljé SKHLM tar konstnären Paula Urbano med oss på en tillbakablick till sin uppväxt i Skärholmen. Mellan den 20 november–18 december visas utställningen Viskningar från förr med ett helt nytt konstverk.

Det är 25 år sedan som Paula Urbano flyttade från Skärholmen. Vilka spår från ens uppväxt finns kvar? Vilka minnen bär en med sig genom livet? Vad kan de säga om den plats som en vuxit upp på?
Genom att gå tillbaka till ett personligt arkiv av materiella och kroppsliga minnen försöker Paula Urbano besvara dessa frågor i utställningen Viskningar från förr.
Med utgångspunkt från en låda från källaren, fylld med lappar, kalendrar, konsertbiljetter, skolfoton och andra sparade föremål, har Urbano skapat en tidskapsel från tidigt 90-tal i Skärholmen till idag. Lappar som skrivits, knölats ihop och skickats runt mellan klasskamrater och skolbänkar är fyllda av hemligheter, interna skämt och referenser mellan bästisar. Idag är de nästan obegripliga att förstå i sin helhet, men iscensätter ändå intressanta dialoger från en tid innan mobiltelefoner och Internet. Genom en djupdykning i detta personliga och smått bortglömda arkiv, har Urbano skapat konstverk som försöker fånga det förflutna, eller en upplevd förlust av ett förflutet.

Detta är första gången Paula Urbano presenteras i en soloutställning sedan 2018, nu i Skärholmen.

Öppettider:
Måndag – onsdag, 13.00–17.00
Torsdag – 13.00–19.00
Fredag – lördag, 13.00–17.00

Adress: Ateljé SKHLM i Skärholmens centrum, Bredholmsgatan 4 (bredvid Kjell & Co).