Välkommen till en ny utställning i Ateljé SKHLM – 3,5% Over Generations 1-26 feb

Aktuellt - 24 jan 2023

3,5% Over Generations – del 4

Med färg och form fylls FOLKs konstrum Ateljé SKHLM under februari. I utställningen 3,5% Over Generations del 4 möts Saadia Hussains och Shora Dahnavis konstnärskap i en färgstark explosion. Färg och form tar här över rumsligheten och bjuder in dig som besökare in i värmen och kreativiteten. Går du närmare så upptäcker du detaljer som skaver, vilket för tanken tillbaka till verkligheten. I utställningen möter du praktfulla verk som tar avstamp i de två konstnärernas konstnärskap för att sedan växa in i varandra.

Saadia Hussain är född 1973 i Lahore, verksam i Stockholm där hon arbetar som konstnär, konstpedagog och konstaktivist. Genom sitt arbete vill hon skapa och dela med sig av verktyg för kreativitet för att nå ut. Den kreativa processen har varit ett viktigt verktyg i hennes eget liv; att utforska, ifrågasätta, skapa och dela med sig.

Då hon är född i Pakistan och uppvuxen i Sverige så bär hon på en dualitet inom sig, av sitt hemland och sitt moderland. Hennes tematik kretsar kring hem och identitet, om att förlora och hitta, om längtan efter tillhörighet.

Shora Dehnavi är född 1985 i Stockholm där hon även är verksam. Hennes organiska och majestätiska verk omsluter betraktaren med sina repetitiva mönster.

3,5% Over Generations är en utställningsserie som initierats av konstkuratorn Sarah Tawiah Svärd. Serien består av fem utställningar som kommer att ta plats runt omkring Stockholm från 2020 till sommaren 2023.

Vernissage: 1 februari kl. 16–19
Utställningsperiod: 1 – 26 februari
Öppettider: ons–sön, 12–16

📍 Adress: Ateljé SKHLM, FOLK i Skärholmens konstrum på Bredholmsgatan 4 (Bredvid Kjell & company).

Se program och mer information om utställningen på www.folkiskarholkmen.se

_________________________________

Projektet 3,5% Over Generations finansieras av Kulturbryggan.

FOLKs verksamhet i Ateljé SKHLM stöds av Kulturrådet och genomförs i samarbete med ABF Stockholm.