Skärholmens Vårsalong 17 mars – 30 april i Ateljé SKHLM

Aktuellt - 02 mar 2023

Varmt välkomna på årets Vårsalong i Skärholmen!

För tredje året i rad organiserar FOLK, genom initiativtagaren Raul Leon Alvarez, Skärholmens Vårsalong. Det är en årlig utställning där professionella konstnärer och självlärda konstskapare med lokal förankring träffas och visar sina verk. Samtidigt får lokalbor möjligheten att upptäcka och uppskatta konst som skapas i vår stadsdel. Konst händer också utanför city!

Årets tema ”Låt konsten tala” syftar till att kommentera och reflektera över vår samtid. Utöver konstens rent estetiska karaktär är den även ett verktyg för att lyfta fram, ifrågasätta och få oss att reflektera över tendenser och strukturer i samhället; kanske också visa på alternativ till den rådande ordningen. Utifrån personliga och kollektiva erfarenheter, eller konceptuella reflektioner vill vi låta konsten tala i relation till aktuella teman som på olika sätt påverkar våra liv.

Av 74 ansökningar, vilket är rekord i antal ansökningar till vårsalongen har 73 konstnärer med 56 bidrag valts ut av vår jury att ställa ut sina verk. En blandning av uttryck och material som textil, foto, digitala medier, illustrationer, målning, teckning, video, skulpturer, mosaik, konst med återvunnet material och installationer. Samtliga konstnärer är mellan 17–88 år och har anknytning till Skärholmens stadsdel.

Utställningsperiod: 17 mars – 30 april 2023
Öppettider: onsdag–söndag kl. 12–16
Var: Ateljé SKHLM, Bredholmsgatan 4 (Bredvid Kjell & company).

Varmt välkomna!