Konst – Poesi – Musik i Skhlm ateljé 4/10

Aktuellt - 02 okt 2020

Världen över reser sig människor mot de system som förtrycker dem.
Ur orättvisorna föds motstånd och kamp.
I motstånd och kamp förenas människor. Primera Linea :Röster ger plats åt berättelser om förändring, kamp och rättvisa i dåtid, nutid och framtid.

Som en del av konstnären Ignacio Lorcas utställning ”Primera linea” och i samarbete med FOLK i Skärholmen bjuder vi in till en eftermiddag med konstnärssamtal, spoken word, poesi och livemusik.

Medverkande:
IGNACIO LORCA
Ignacio är född i Valparaiso, Chile. Hans verk genomsyras av kontraster och är lekfulla och samtidigt utmanande och blottande. De rymmer människors kamp för sin värdighet, exil, rotlöshet och tillhörighet.

VLADIMIR SONGGAAR
Songgaar är rapparen som även producerar/komponerar sin egen musik. Hans texter är baserade på hans liv och med hjälp utav hans akustiska gitarr och beats, berättar han dem omfamnad av melodier från Sydamerika och Amerikansk hip-hop.

Spotify: songgaar
iTunes: songgaar
facebook.com/vladimirsonggaar

Instagram: vsonggaar
Youtube: vladimir songgaar

SARA NAZARI
Redan sedan ung ålder upptäckte Sara Nazari spoken word och har under kort tid varit med och arrangerat föreställningen ”ortens verklighet” samt uppträtt på bl.a. Nyhetsmorgon och Dramaten. Utöver det så var Sara med i poesirörelsen ”Revolution Poetry”. Sara använder poesin som ett verktyg i livet och skriver om allt som passerar hjärtat och hjärnan.

LILIAN ARIAN
16 år gammal och uppvuxen i Sätra vars passion är att uttrycka sig kreativt genom olika konstformer. Debuterar med sin dikt.

NACHLA LIBRE
Nachla Libre (född 1986) är utbildad i bland annat fri konst på Konstfack i Stockholm. Hon är också en av initiativtagarna till den poetiska plattformen Revolution Poetry som existerade under åren 2009-2019. En rörelse som via en spoken word-tradition varit pionjär i att ta historierna från förorten till staden och teaterscenerna. Hon var också en av redaktörerna för boken Revolution Poetry (2018). Libre har varit verksam som poet sedan 2009. Hon är just nu aktuell med sin bokdebut Tiden har sett allt.

VÄLKOMNA!

**********************************

Söndag 4 oktober kl 15-18
Ateljé SKHLM i Skärholmens Galleria, Bredholmsgatan 4

OBS! Pga rådande omständigheter får max 49 personer vistas i lokalen samtidigt. Kom i tid för att säkra en plats!